EMCSE Logo
A távcső mellett és egyébb úton szerzett szellemi örömök olyan kincsek amelyek csak akkor maradnak meg, ha szétosztjuk. És ahányszor szétosztjuk annyiszorosára nő bennűnk ennek a szellemi örömnek a nagysága.

Kulin György

A nagy érdeklődésre való tekintettel Farkas Bertalan előadását átköltöztetjük a Szakszervezetek Művelődési Házába, így, aki lemaradt bejelentkezhet továbbra is itt:

A CSILLAGOK ÚTJÁN – csillagászati és űrkutatási találkozó

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara, az Erdélyi Magyar Csillagászati Egyesülete és a Vega Csillagászati Egyesület Hajdúsági Területi Klubjának közös szervezésében valósul meg A csillagok útján – csillagászati és űrkutatási találkozó Csíkszeredában 2023. október 6-án, pénteken 14 órai kezdettel. A találkozó az Egyetem Napja programunk része is.
Az esemény célja a csillagászat népszerűsítése a fiatalok és idősebbek körében. Ez alkalommal pedig egy igen neves űrhajós, FARKAS BERTALAN lesz a vendégünk, aki az első magyar űrhajósként jutott ki a világűrbe, így a magyar a hetedik nemzet, aki oda feljutott.

Program: 2023. október 6., péntek

  • 14:00 – megnyitó a Sapientia EMTE, Csíkszeredai Karának Nagy Aulájában
  • 14:15 – KERESZTES PÁL: A kémiai elemek eredete
  • 14:45 – MAKÓ ZOLTÁN: Szökés a Föld gravitációs erőteréből
  • 15:15-15:30 – szünet
  • 15:30 – NAGY BOTOND: Csillagjóslás házilag – számítógépes poziciómeghatározás – appok nélkül
  • 16:00 – CZIMBALMOS SZABOLCS-ATTILA: A magyar űrrepülés helye az űrkutatás történetében
  • 16:30:17:00 – szünet
  • 17:00 – FARKAS BERTALAN – űrhajós előadása: A csillagok útján

Az esemény ingyenes és korlátozott számban tudunk érdeklődőket fogadni, ezért regisztrációhoz kötött, így kérjük részvételi szándékát jelezze az alábbi lehetőségen!

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, így kérjük részvételi szándékukat itt jelezzék: https://tinyurl.com/44264p8z

További előadók és részletes program itt található: https://tinyurl.com/v9ezk694

Az esemény végén lehetőség van megvásárolni Farkas Bertalan könyvét, melynek ára 130 lej vagy 10 000 forint, amelyet Farkas Bertalan dedikál az előadás végén.

*Az esemény előtti információkat e-mailen közöljük a közönséggel, harmadik félnek át nem adjuk és kizárólag az előadással kapcsolatban keressük Önöket! Az eseményen kép és hangfelvétel készülhet, így jelenlétével elfogadja, hogy ezeket használhatjuk az esemény utólagos beszámolóiban! Köszönjük a megértését!

az első magyar űrhajós Csíkszeredában, a Sapientián-A CSILLAGOK ÚTJÁN
A CSILLAGOK ÚTJÁN - csillagászati és űrkutatási találkozó